Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното малкия кръг е студен ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното малкия кръг е студен ?

Здравейте.Извинявам се ако темата не е за тук или има вече такава тема предварително. Колата е 147 1.6 120 коня със газов инжекцион лавато. Наложи се да сменя двигателя смених го със двигател от 145 1.6 120 коня . Да одбележа че смених само (Мотор) електроника и всичко друго си е неиното. След смяната колата запали работи по добре и от очакваното. Но сега имам нов проблем малкият кръг от охладителната система е студен естествено няма и парно .. по интересното е че двигателят загрява големият кръг загрява минава и през испарителя но малкия кръг си стои студен .. и няма парно ... възможно ли е да сме объркали свързването . Помагайте . Някой имал ли е подобен проблем ?

---------- Post added at 16:38 ---------- Previous post was at 16:22 ----------

Първоначално публикувано от shmamichka Покажи съобщение
    Здравейте.Извинявам се ако темата не е за тук или има вече такава тема предварително. Колата е 147 1.6 120 коня със газов инжекцион лавато. Наложи се да сменя двигателя смених го със двигател от 145 1.6 120 коня . Да одбележа че смених само (Мотор) електроника и всичко друго си е неиното. След смяната колата запали работи по добре и от очакваното. Но сега имам нов проблем малкият кръг от охладителната система е студен естествено няма и парно .. по интересното е че двигателят загрява големият кръг загрява минава и през испарителя но малкия кръг си стои студен .. и няма парно ... възможно ли е да сме объркали свързването . Помагайте . Някой имал ли е подобен проблем ?
    При опитът за обезвъздушаване стига до цицката и дотам.

...
    Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 17:10.

Comment

Малкия кръг този които е вързано и парното ... а големият е там кадето е перката ако не се лъжа ? Обезвъздушавахме няколко пъти или поне до колкото е възможно ...испарителя леко сълзи възможно ли е от там да вкарва пак въздух ?

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:32.

Comment

---------- Post added at 16:38 ---------- Previous post was at 16:22 ----------

При опитът за обезвъздушаване стига до цицката и дотам.
          Чакай да те открехна сега нещо. Изпарителят ти е вързан на малкия, а не на големия кръг и ако се осере свързването, може да си шантираш парното. Няма да си първия
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Чакай да те открехна сега нещо. Изпарителят ти е вързан на малкия, а не на големия кръг и ако се осере свързването, може да си шантираш парното. Няма да си първия
            Първо аз съм момиче Намерих една схема за охладителна система и е свързвана по нея .. казаха ми да е на баир и така да пробвам да я обезвъздуша.. сега и това ще пробвам .

Comment

Първо аз съм момиче Намерих една схема за охладителна система и е свързвана по нея .. казаха ми да е на баир и така да пробвам да я обезвъздуша.. сега и това ще пробвам .
              Извинявай, не се заяждам. Просто до сега си писахме един вагон шашкании в друга тема и съм в зевзешко настроение. Иначе съм съвсем сериозен за това, че неправилно свързан изпарител може да шантира парното. Виждал съм го няколко пъти вече подобно изпълнение. Успех с решаването на проблема.

Comment

...
                Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:33.

Comment

Не съм си и мислила че се заяждаш з затова питах за испарителя ..защото по пътя на логиката е напълно възможно просто не бях сигорна да и аз се ошашках защото знам че първо загрява малкия кръг и след това големия и няма логика в това малкия да е студен а големият да завира ... видях се в чудо Извини ме ако звуча заедливо .. просто 4 ден съм в гаража ... и за тези 4 дена имам 10 часа сън... Извинявам се още единпът.

Comment

Не съм си и мислила че се заяждаш з затова питах за испарителя ..защото по пътя на логиката е напълно възможно просто не бях сигорна да и аз се ошашках защото знам че първо загрява малкия кръг и след това големия и няма логика в това малкия да е студен а големият да завира ... видях се в чудо Извини ме ако звуча заедливо .. просто 4 ден съм в гаража ... и за тези 4 дена имам 10 часа сън... Извинявам се още единпът.
                    Знанията са ти правилни. Не се шашкай, а провери внимателно през кои маркучи се затваря малкия кръг. Внимателно с една ръкавица пипаш кой са топли.

Comment

А да не би да е попаднало нещо в някой от маркучите към радиаторчето на парното докато е траел ремонтът?
                      Ако видимо радиаторчето е свързано правилно в схемата, аз бих проверил първо това с откачване на двата му маркуча и надуване.
                      Иначе изпарителят къде точно и как е свързан?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Колегите са прави че изпарителя ако не е вързан правилно и парното се губи. Бих те посаветвал да откачите ( изолирате ) изпарителя за проба.
                        sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Колеги да ви се похваля вече има перекрасно парно ... най вероятно е било от въздух .... и може би е имало нещо което да запушва... покараха я 2 км на стъпка и всичко и се отпуши ..

Comment

Колеги да ви се похваля вече има перекрасно парно ... най вероятно е било от въздух .... и може би е имало нещо което да запушва... покараха я 2 км на стъпка и всичко и се отпуши ..
                            А така, газ до ламарината

Comment

...
                              Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:33.

Comment

Working...
                              X